شرح خبرنامه
هوش هيجاني فرزندتان را تقويت کنيد
تاریخ انتشار خبر : 1392/07/24
اغلب از والدين شنيده ميشود: «ميخواهم بدانم هوش هيجاني چيست و چگونه آن را در فرزندم تقويت کنم. گاهي احساس ميکنم وقتي فرزندم بين همکلاسيهايش قرارميگيرد از آنها ضعيفتر است يا نسبت به آنها حساستر است و روابط ضعيفتري دارد.» هوش هيجاني به معناي شناخت و کنترل عواطف و هيجان هاي خود است.
دانش آموزي که شاگرد اول است احتمال دارد بهره هوشي بالاتري داشته باشد، اما اين به آن معنا نيست که هوش هيجاني او نيز بالا باشد. افرادي که هوش هيجاني بالايي دارند در روابط بين فردي خود موفق تر عمل مي کنند. گام اول براي اين که هوش هيجاني را در فرزندانمان و حتي خودمان ارتقا دهيم شناخت هيجانات مختلفي از قبيل خشم، غم، ترس، شادماني، شرم و... است، سپس بايد براي ابراز آنها راه هاي منطقي پيدا کنيم. از خود بپرسيد الان دقيقا چه احساسي دارم؟ آيا رنجيده ام، آيا حسودي ام شده؟ آيا عصباني ام؟ زماني که احساس خود را شناسايي کنيم و راهي مناسب براي ابراز آن بيابيم در نهايت به کنترل و ابراز هيجان مي رسيم.
براي ارتقاي هوش هيجاني فرزندانتان از اين مساله آگاه باشيد:
از هيجانات کودکان مطلع باشيد. هيجانات را به عنوان فرصتي براي ايجاد صميميت در نظر بگيريد. با همدلي و صادقانه به احساسات کودکان گوش کنيد. به کودکان کمک کنيد تا هيجانات خود را به نحو صحيح بيان کنند. با درنظر گرفتن ارزش ها و قوانين جامعه آموزش دهيد تا به اين موارد دست يابند: شناسايي اهداف، فکر کردن به راه حل هاي ممکن، ارزيابي راه حل ها، انتخاب راه حل مناسب.
از سوي ديگر از انتقاد هاي بي رويه و اداي کودکان را درآوردن پرهيز کنيد. کودکان را تحسين کرده و آنها را مورد تعريف و تمجيد قرار دهيد. از برنامه هاي دستوري چشم پوشي کنيد. به کودکان حق انتخاب بدهيد و با احترام به خواسته هايشان، آنها را توانمند سازيد. در خيال ها و روياهاي کودکان شريک شويد. با کودکان صادق باشيد. در انجام امور صبور باشيد و راه حل هاي خود را به کودکان تحميل نکنيد.
(منبع:جام جم آنلاين)
نظرات :