شرح خبرنامه
روانشناسي رنگ ها
تاریخ انتشار خبر : 1393/03/30
سالهاست که طراحان وتوليدکنندگان ميدانند که رنگها چه نقشي در تصميمگيري و متعاقباً عملکرد مردم دارند و چگونه ايشان را جذب يا دفع ميکنند. اگر بدانيم رنگ چگونه مردم را تحتتأثير قرار ميدهد، به طور حتم در معاملات و داد و ستد با آنها سود خوبي عايدمان ميشود.
از يک سو، مردم جذب يک رنگ خاص ميشوند چون آن رنگ بازتابي از خصوصيات خودشان است و با آن احساس امنيت و آرامشخاطر ميکنند. از سوي ديگر، نحوهي ارتباط و تعامل آنها با ساير مردم تا حدي بستگي به رنگي دارد که طرف مقابل به کار ميبرد؛ اين که آن رنگ احساس مطلوبي را در آنها ايجاد ميکند يا نه.
حالا شايد بگوييد:«خب، اين که کاري ندارد! اگر بخواهم فرد موردنظرم واکنش مناسبي نسبت به من نشان دهد فقط کافي است که براي جلب نظرش رنگ مورد علاقهاش را پيدا کنم.»
خوب، هميشه هم اينطور نيست!
يقيناً در اکثر مواقع با اشخاصي که شبيه خودمان هستند راحتتر هستيم. بنابراين، وقتي براي مثال ميخواهيد مادرشوهرتان را ببينيد و کاري کنيد که به اصطلاح به چشم او بياييد و در دلش جا باز کنيد كافي است تا از شوهر آيندهتان بپرسيد که مادرش معمولاً چه لباسهايي ميپوشد يا دکوراسيون خانهشان چگونه است.
اما گاهي مردم با افرادي که رنگ لباسشان مطابق سليقهي آنان نيست، اما انتظاراتشان را برآورده ميکند، بهتر ارتباط برقرار ميکنند. از آنجا که هر رنگ ويژگيهاي خاصي را القا ميکند، بسته به موقعيت، با انتخاب هوشمندانهي رنگها ميتوانيم آن ويژگيهاي خاص را به خود نسبت دهيم.
مثلاً فرض کنيد ميخواهيد به عنوان طراح يک آگهي داغ انتخاباتي يا طراح يک محصول پر زرق و برق و خيرهکننده در جلسهاي حضور يابيد. طبيعتاً بايد در نظر کارفرمايتان فردي جسور و همگام با آينده جلوه کنيد. شايد کارفرماي شما فردي محافظهکار باشد و مانند گروه وفاداران به رنگ لباس بپوشد، اما اگر رنگ لباسهاي شما جسارت و تهور را القا کند بيشتر به نفعتان تمام ميشود.
از طرف ديگر، فرض کنيد ميخواهيد به يك عده از بازنشستگان، خدمات بيمهي مستمري بفروشيد. بله، شايد آنها افرادي پير و سالخورده باشند که براي روحيه و انرژي گرفتن رنگهاي شاد و مفرح ميپوشند، اما رنگ پوشش شما بايد محافظهکارانه، موقر و معقولانه باشد.
دانش و روانشناسي رنگ ها
مايمي کوپر- اميرحسن مکي
نشر آرياگهر
نظرات :