شرح خبرنامه
روانشناسي رنگها
تاریخ انتشار خبر : 1399/10/04
بهکارگيري رنگها براي اهداف کاري
يکي از پرسشهايي که مکرراً از ما پرسيده ميشود اين است: «چگونه از رنگها براي پيشبرد اهداف کاري و پيشرفت در کارم ميتوانم بهره ببرم؟»
ابتدا ببينيم چه نبايد بکنيد.
يکي از دوستانم براي استخدام در بخش مديريت يک شرکت تجاري بزرگ مصاحبه داشت و براي شرکت در آن کت و دامني خوشرنگ، چيزي ميان سبز مغزپستهاي و زمردي، خريداري کرد. او ميدانست براي كسب اين شغل صلاحيت کامل دارد و احساس ميکرد در مصاحبه نيز موفق بوده است، اما قبول نشد.
کمي بعد، براي شغلي ديگر مصاحبه کرد. در مصاحبههاي مقدماتي با امتياز بالا قبول شد، اما در مرحلهي گزينش رد شد.
وقتي از افرادي که در مصاحبهي نهايي او را رد کرده بودند علت را جويا شد، رک و راست به او گفتند:«رد شدن شما به خاطر حرفهايي که در مصاحبه زديد نبود، اما راستش وقتي شما را در آن کت و دامن سبز ديديم فکر کرديم کسي نيستيد که بتوانيم با او کنار بياييم.»
فرداي آن روز، دوستم کت و دامنش را به سازمان خيريه اهدا کرد! به پيشنهاد ما لباسي سرمهاي با حاشيهاي سفيد تهيه کرد و در مصاحبهي مشابه بعدي قبول شد.
اشتباه دوست ما در انتخاب آن کت و دامن سبز چه بود؟ آن کت و دامن با رنگ پوست، رنگ مو و رنگ چشمان او همخواني داشت و او را بسيار جذاب کرده بود. با اين همه، پيامي اشتباه را ارسال ميکرد.
در بيشتر مصاحبههاي کاري، رنگهاي سنتي متعلق به گروه وفاداران به رنگ که پيام «جدّيت» و «کارکشتگي» را ارسال ميکنند، بسيار مناسباند؛ يعني رنگهاي سرمهاي، نوکمدادي، زغالي و مشکي. پيش از مصاحبه دربارهي فرهنگ سازماني که ميخواهيد در آن استخدام شويد اطلاعات جمعکنيد؛ براي اين منظور، مثلاً ميتوانيد گزارشات سالانهي سازمان مزبور را بررسي يا با افرادي که در آن شاغلاند صحبت کنيد. اگر فضاي سازمان تا حدي غير رسمي است، ميتوانيد تا حدي به رنگهاي گروه محتاطان متمايل شويد؛ رنگهايي نظير خاکي، کرم، سبز ارتشي(رنگ سبزي که با آن سبز که دوستمان انتخاب کرده بود بسيار متفاوت است). حتي ميتوانيد رنگهاي تأکيدي نظير قرمز و زرشکي را ضميمه کنيد.
برگرفته از کتاب:
دانش و روانشناسي رنگ ها
مايمي کوپر
اميرحسن مکي
نشر آرياگهر
نظرات :